Konoba Udica

"Naši gosti uvijek se vraćaju"

Dalmatinska konoba sa tradicionalnim dalmatinskim jelima, kuhinji koja se bazira na svježoj ribi, rakovima i školjkama te mesnim jelima i bogatom vinskom kartom cijele Hrvatske. Konoba se nalazi u turističkom mjestu Kukljica uz samu obalu...

Местоположение

Нажмите, чтобы отобразить карту

Ваш IP-адрес будет отправлен в Google Карты.

Ulica II 87, 23271 Kukljica, Хорватия

Hаш график работы

Понедельник
11:30 – 23:59
Вторник
11:30 – 23:59
Среда
11:30 – 23:59
Четверг
11:30 – 23:59
Пятница
11:30 – 23:59
Суббота
11:30 – 23:59
Воскресенье
11:30 – 23:59

Доступные способы оплаты

О нас

Upoznajte glavne likove

konobe Udice

Bilo da ste tek planirali posjetiti konobu Udica ili da ste već uživali u delicijama i ambijentu koje nudi, ono što morate znati jest: Tko zapravo stoji iza ugođaja i savršenih jela nakon kojih ćete prste polizati?

Glavni i odgovorni u ovoj priči koja za svakog gosta ima sretan, kako početak tako i kraj, upravo je njegov vlasnik i glavni kuhar Blaž Milić.

Blaž je svoju ljubav prema kuhanju otkrio još kao dječak, dok je švrljao po kuhinji upijajući svaki detalj obiteljske pripreme jela, te je upis kuharske škole bio logičan slijed, a pokazao se i kao pun pogodak.

Uz dobre profesore, ogromnu znatiželju i volju za učenjem, Blaž je brzo po završetku škole počeo kuhati u poznatom zadarskom restoranu i hotelu Niko. Tamo je gostima pripremao prvoklasnu hranu baziranu na ribljem meniju, a njegova ljubav prema kuhanju odvela ga je uskoro i u elitni restoran Olive Garden u Sutomišćici gdje je nastavio oduševljavati goste brojnim tradicionalnim specijalitetima.

Iako je već imao zavidno znanje i iskustvo u kulinarstvu, Blaž se ipak odlučuje na odlazak u inozemstvo jer kako kaže, prostora za napredak uvijek ima, pa uz kuhanje u poznatim njemačkim i austrijskim restoranima, već treću sezonu zaredom otvara vrata svoje konobe Udica u Kukljici na otoku Ugljanu u kojoj možete isprobati svu ljubav koju će vam prenijeti preko tanjura.

Ipak, sve to ne bi bilo moguće da uz Blaža ne korača i gđa. Patricija, njegova supruga i desna ruka, koju ćete po osmijehu prepoznati već pri samom ulasku u ovu prepoznatljivu lokalnu konobu i čiju je preporuku, vjerujte nam, vrijedi poslušati.

No, da ne bi sve ostalo samo na riječima, zaputite se u Udicu, pustite da vas malo umorimo slatkim brigama pri izboru i uvjerite se u jednu od najboljih gastronomskih ponuda sami.

Meet the Team of

Konoba Udica

The key player responsible for each guest’s happiness from beginning to end is Owner and Head Chef, Blaž Milić.

Blaž realized his love of cooking as a boy, as he lingered around the kitchen, absorbing every detail of his family's dishes. Logically, this led to his enrollment in cooking school, which has proven to be very successful.

With excellent professors, enormous curiosity and the will to learn, Blaž quickly graduated and started his career at the popular Zadar restaurant and hotel, Niko. Here he passionately prepared the finest seafood food to guests and his experience and know-how soon landed him a position cooking at an elite restaurant in Sutomišćica, Olive Garden.

Although he continued to delight guests with numerous traditional specialties, Blaž decided to seek kitchens overseas, because, as he says, there is always room for improvement.

After three years of cooking in German and Austrian restaurants, he returned to his roots in Kukljica, Otok Ugljan and opened Konoba Udica in 2017 where his love of cooking is delivered with each dish.

Chef Blaž credits Mrs. Patricija, his wife and right arm, for helping him follow his dreams. Visit Konoba Udica, and you'll be welcomed by her beautiful smile at the very entrance of this distinctive local restaurant.

Although this place comes with excellent recommendation, do yourself a favor and visit Konoba Udica to experience one of the best gastronomic menus offered in Dalmatia.

Konoba Udica

Food and Wine Pairing

Konoba Udica has an impressive menu sharing some of the best dishes in Dalmatia. In addition to the special menu, you’ll find a carefully chosen wine list. We agree, wine is delicious and possibly the best thing ever made…especially when it’s paired with a decadent meal. When you visit Konoba Udica, the team is sure to guide you through the wine collection to match your favorite dishes. Here are a few tips to keep in mind when dining at this island locale.

The simple rule for beginners is to pair delicate wines with delicate flavors, medium-bodied wines with medium-weight or intensity flavors, and strongly flavored foods with wines that will stand up to the dominance. 

Delicate or light wines should be served with meals such as salad, vegetables, and fish. Pair this type of meal with Riesling or Sauvignon Blanc. Konoba Udica offers Posh Saint Hills, Grk Zure, Pošip Rozić, Sauvignon Galić, and Cetinka Bačić.

Medium or earthy wines should be served with different meats such as chicken, gamey meat, pork, or veal. Pair this type of meal with Chardonnay, Pinot Noir, Sangiovese, or Merlot. Konoba Udica offers Deklić Chardonnay, Veralda Malvazija Prestige Adžić Graševina, Dingač Matuško, and Nadinska Rana Vrsaljko.

Strong wines should be served with beef or organ meats. Pair this type of meal with Cabernet, Sauvignon, Syrah, or Zinfandel. Konoba Udica offers Cabernet Sauvignon Bačić, Korlat Cabernet, Korlat Sauvignon, Korlat Syrah, Rozić Plavac mali, and Volarević Plavac mali Syrtis.

Dining at Konoba Udica or elsewhere, these simple guidelines will take you far in the world of food and wine.

Konoba Udica

Najbolji Spojevi Vina i Hrane

Konoba Udica ima zaista impresivan jelovnik u kojem ćete naći neka od najboljih jela u Dalmaciji. Uz zavidan meni, naći ćete i pomno odabranu vinsku listu. Zasigurno se slažemo u jednom, dobro vino je možda najbolja stvar ikad napravljena ... pogotovo kada je u paru s dobrim obrokom. Kad posjetite konobu Udica, naš tim će vas rado provesti kroz kolekciju vina koja će savršeno odgovarati vašim omiljenim jelima. 

Evo nekoliko savjeta na koje morate imati na umu dok večerate u ovom otočkom mjestu.

Jednostavno pravilo za početnike je kombiniranje nježnih vina s osjetljivim okusima, srednje jakih vina s ukusom srednje težine ili intenziteta, te snažno aromatizirane hrane s vinima koja se mogu nositi s jakom dominacijom.

Nježna ili lagana vina trebaju se poslužiti uz obroke poput salate, povrća i ribe. Spojite ovu vrstu obroka s rieslingom ili sauvignonom blancom. Konoba Udica nudi Posh Saint Hills, Grk Zure, Pošip Rozić, Sauvignon Galić i Cetinka Bačić.

Srednja vina sa zemljanim tonom trebaju se poslužiti s različitim mesima poput piletine, divljači, svinjetine ili teletine. Uparite ovu vrstu obroka s chardonnayem, pinotom noirom, sangioveseom ili merlotom. Konoba Udica nudi Deklić Chardonnay, Veralda Malvazija Prestige Adžić Graševina, Dingač Matuško i Nadinska Rana Vrsaljko.

Jaka vina trebaju se poslužiti uz goveđe ili organsko meso. Spojite ovu vrstu obroka s Cabernetom, sauvignonom, Syrahom ili Zinfandelom. Konoba Udica nudi Cabernet Sauvignon Bačić, Korlat Cabernet, Korlat Sauvignon, Korlat Syrah, Rozić Plavac mali i Volarević Plavac mali Syrtis.

Vjerujte nam, večerali u konobi Udici ili negdje drugdje, ove jednostavne smjernice odvest će vas daleko u svijet hrane i vina gdje ćete biti više nego zadovoljni.

Hаши услуги

Все с одного взгляда

Отправьте нам сообщение

Укажите свое имя.
Введите свой адрес электронной почты.
Укажите свой номер телефона.
Укажите тему.
Введите свое сообщение.
Сообщение отправлено. Мы ответим вам в ближайшее время.
Не удалось отправить сообщение.
Twitter_Logo_Blue